FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio irskog premijera Bertia Aherna

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u utorak Bertia Aherna, predsjednika vladeRepublike Irske sa suradnicima, s kojim je razgovarao o potrebisvestranog jačanja odnosa dviju zemalja, kao i o aktualnim pitanjimavezanim uz Europsku uniju, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak Bertia Aherna, predsjednika vlade Republike Irske sa suradnicima, s kojim je razgovarao o potrebi svestranog jačanja odnosa dviju zemalja, kao i o aktualnim pitanjima vezanim uz Europsku uniju, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić osobito je inzistirao na potrebi boljeg upoznavanja predstavnika gospodarskog života, a naglasio je ulogu što je u približavanju dviju zemalja mogu odigrati irski turisti koji u sve većem broju dolaze u Hrvatsku.

Premijer Ahern složio se s predsjednikovom konstatacijom o potrebi i mogućnosti unapređivanja bilateralnih odnosa te izrazio optimizam u pogledu ostvarivanja strateškog cilja - uključivanja Hrvatske u Europsku uniju do 2009. godine, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙