FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Sa sporazumu s Austrijom se ne slažem

ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić obratio se večeras javnosti putem HTV-a, u vezi sasporazumu s Austrijom, što ga je pripremila hrvatska Vlada, ističućida se sa Sporazumom ne slaže, te da ga smatram opasnim presedanom kojineće imati učinka samo na Republiku Hrvatsku.
ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić obratio se večeras javnosti putem HTV-a, u vezi sa sporazumu s Austrijom, što ga je pripremila hrvatska Vlada, ističući da se sa Sporazumom ne slaže, te da ga smatram opasnim presedanom koji neće imati učinka samo na Republiku Hrvatsku.

"Odlučio sam da se obratim građankama i građanima Republike Hrvatske, u vezi s jednim pitanjem koje posljednjih dana u sve većoj mjeri privlači pozornost naše javnosti", a "riječ je o sporazumu s Austrijom, što ga je pripremila naša Vlada, a kojim se predviđa povrat imovine pripadnicima njemačke nacionalne skupine koji su napustili tadašnju Jugoslaviju poslije godine 1945., dakle poslije završetka Drugoga svjetskog rata", rekao je predsjednik Mesić.

Napomenuo je kako o pripremanju spomenutoga sporazuma nije ni na koji način bio obaviješten.

"Tek kada sam posredno saznao o tome, intervenirao sam, ali i tada - a bilo je to prije nekoliko tjedana - odgovoreno mi je kako je ta stvar još duboko u fazi pripremanja, da bih sada saznao da je sporazum gotov, da je poslan austrijskoj strani i da ide u saborsku proceduru", kazao je, uz ostalo, Mesić.

Predsjednik Republike naglasio je također kako se sa "Sporazumom ne slaže" i da ga "smatra opasnim presedanom koji neće imati učinka samo na Republiku Hrvatsku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙