FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarstvo SAD-a poraslo 4,1 posto u trećem tromjesečju

WASHINGTON, 22. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Unatoč uraganu Katrina irastućim cijenama nafte, američko gospodarstvo zabilježilo je rast pogodišnjoj stopi od 4,1 posto u trećem tromjesečju, pokazuje konačnarevizija bruto domaćeg proizvoda (BDP).
WASHINGTON, 22. prosinca 2005. (Hina/Dpa) - Unatoč uraganu Katrina i rastućim cijenama nafte, američko gospodarstvo zabilježilo je rast po godišnjoj stopi od 4,1 posto u trećem tromjesečju, pokazuje konačna revizija bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Rezultati su nešto niži u odnosu na prošlomjesečne procjene od 4,3 posto, no veći od procijenjenih 3,8 posto u listopadu. Usporedbe radi, rast u drugom tromjesečju iznosio je 3,3 posto.

Osobna potrošnja potaknula je rast, iako je taj trend počeo opadati kako su padali poticaji za kupnju vozila. Na sjeveru zemlje potrošači su spremni na rastuće troškove energije zbog grijanja domova tijekom neuobičajeno hladne zime.

Prema podacima američke središnje banke stopa inflacija je iznosila 1,4 posto, što je povećanje u odnosu na 1,2 posto prošlog mjeseca, objavio je Bloomberg.

Analitičari očekuju u zadnjem tromjesečju rast BDP-a od 4,3 posto, pokazalo je istraživanje Bloomberga. Procjene se kreću u rasponu od 4,1 do 4,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙