FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odbija nastaviti dijalog s EU o ljudskim pravima

TEHERAN, 22. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Iran je objavio u četvrtak daneće nastaviti dijalog s Europljanima o pitanju ljudskih prava nakonšto je u utorak objavljena deklaracija Europske unije koja optužujeIran za teška kršenja ljudskih prava i za smaknuća djece.
TEHERAN, 22. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Iran je objavio u četvrtak da neće nastaviti dijalog s Europljanima o pitanju ljudskih prava nakon što je u utorak objavljena deklaracija Europske unije koja optužuje Iran za teška kršenja ljudskih prava i za smaknuća djece.

"Europska unija prihvatila je deklaraciju ljudskih prava protiv Irana što ne ostavlja mjesta za nastavak dijaloga", rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi, prenosi tisak.

"Taj nekonstruktivni pristup otkrio je prave namjere Europljana i oni su odgovorni za njihove posljedice", dodao je Assefi.

"Islamska republika Iran neće dopustiti drugim zemljama da interveniraju u njihove unutarnje poslove", rekao je Assefi i dodao da "Iran prihvaća načelo dijaloga i suradnje na bazi obostranog poštivanja".

Europska deklaracija potvrđuje da se "stanje ljudskih prava u Iranu nije popravilo posljednjih godina, a u nekim se vidovima čak pogoršalo, što duboko zabrinjava EU".

"Iran je u 2005. pogubio više djece nego prethodnih godina", optužuje EU koja dodaje da su učestale smrtne kazne, uključujući i za zločine maloljetnika, a pogubljenja su često javna".

Sloboda izražavanja je još jako ograničena, a raširena je i cenzura na internetu i u tisku, dodaje EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙