FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU osuđuje kršenje ljudskih prava u Iranu

LONDON, 20. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Europska unija optužila je uutorak Iran za teška i opetovana kršenja ljudskih prava, uključujući ipogubljivanje djece, u deklaraciji objavljenoj uoči nastavka pregovorao iranskom nuklearnom programu.
LONDON, 20. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Europska unija optužila je u utorak Iran za teška i opetovana kršenja ljudskih prava, uključujući i pogubljivanje djece, u deklaraciji objavljenoj uoči nastavka pregovora o iranskom nuklearnom programu.

"Činjenica da se stanje ljudskih prava u Iranu nije popravilo zadnjih godina, a čak se u nekim vidovima i pogoršalo, duboko zabrinjava Europsku uniju", ističe se u deklaraciji koju je objavilo britansko predsjedništvo.

"U Iranu je ove godine pogubljeno više djece nego prijašnjih godina", navodi EU i dodaje da je "pribjegavanje smrtnoj kazni često, uključujući i za manje zločine, a pogubljenja se često vrše u javnosti".

"Sloboda izričaja još je ozbiljno ograničena. Cenzura na Internetu i u tisku raširena je", dodaje se u priopćenju. "EU poziva Iran da pokaže svojim djelovanjem angažman u poštivanju ljudskih prava", naglašava se u tekstu deklaracije.

Britansko predsjedništvo navodi da osim članica EU ova deklaracija ima podršku Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Turske, Makedonije, Albanije, BiH, Srbije i Crne Gore, Islanda, Lihtenštajna, Norveške, Ukrajine i Moldavije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙