FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik Nestlea nazvao povlačenje mlijeka za dojenčad "burom u čaši vode"

ZUERICH, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Čelnik švicarskogprehrambenog diva Nestle u srijedu je ocijenio povlačenje na milijunalitara njegova mlijeka za dojenčad u Europi "burom u čaši vode" tekazao da to neće opteretiti rezultate poslovanja najveće svjetskeprehrambene tvrtke.
ZUERICH, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Čelnik švicarskog prehrambenog diva Nestle u srijedu je ocijenio povlačenje na milijuna litara njegova mlijeka za dojenčad u Europi "burom u čaši vode" te kazao da to neće opteretiti rezultate poslovanja najveće svjetske prehrambene tvrtke.

Izvršni direktor i predsjednik uprave Peter Brabeck ustvrdio je da povučeni mliječni proizvodi, koji su sadržavali tragove tinte iz svoje ambalaže Tetra Pak, ne predstavljaju opasnost po zdravlje.

"To nije ništa. To je bura u čaši vode", kazao je Brabeck novinarima na jednom zueriškom poslovnom skupu. "Nema opasnosti za sigurnost".

U utorak je talijanska policija prisvojila oko 30 milijuna litara mlijeka za dojenčad proizvođača Nestle nakon što su testiranja pokazala da sadrži tragove tinte koja se koristi u pakiranju.

Švicarski Nestle objavio je da kemijska tvar nije štetna, no izvijestio je da povlači dječju hranu u Italiji, Španjolskoj, Portugalu i Francuskoj zbog toga problema, koji je povezan s kartonima Tetra Pak.

Po Brabeckovim riječima, povlačenje je pogodilo dva milijuna litara tekuće hrane za dojenčad u Italiji. Talijanske vlasti uklonile su stotine paketa mlijeka s polica supermarketa i skladišta širom zemlje. Policija je izvijestila i da su pretražili kamione u svojim pokušajima pronalaska četiri Nestleovih proizvoda koji su pod istragom.

Povlačenje proizvoda s polica kompaniju će stajati najviše 2,0 do 2,5 milijuna eura, što je posve zanemariv iznos, kazao je Brabeck. Zarada prije oporezivanja, kamata, dugova i amortizacije (EBITDA) neće biti pogođena. "Neće biti posljedica po EBITDA", kazao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙