FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld posjetio Pakistan

ISLAMABAD, 21. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američki ministar obraneDonald Rumsfeld u srijedu je nakratko posjetio Pakistan i američkevojnike koji sudjeluju u operacijama spašavanja nakon potresa u kojemje u listopadu poginulo 73.000 ljudi.
ISLAMABAD, 21. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld u srijedu je nakratko posjetio Pakistan i američke vojnike koji sudjeluju u operacijama spašavanja nakon potresa u kojem je u listopadu poginulo 73.000 ljudi.

Rumsfeld je u srijedu rano ujutro stigao u Muzaffarabad, glavni grad pakistanskog Kašmira uništenog u potresu 8. listopada, gdje je posjetio medicinsku postrojbu američke vojske.

Nakon toga otišao je u Shinkiari u Sjeverozapadnoj graničnoj pokrajini gdje se sastao s članovima kirurške jedinice američkih marinaca.

Američki je ministar na kraju posjetio Islamabad i vojnu bazu Qasim gdje je razgovarao s američkim posadama helikoptera Chinook koje sudjeluju u operacijama spašavanja.

Odmah nakon potresa SAD su poslale helikopter i medicinske ekipe kako bi pomogli stradalima u potresu, podsjetio je Rumsfeld.

Trenutačno su u Pakistanu, kazao je Rumsfeld, 850 američkih vojnika, 12 helikoptera i dvije medicinske ekipe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙