FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumsfeld najavljuje mogućnost smanjenja američkih snaga u Iraku

WASHINGTON,8. prosinca 2005.(Hina) - Američki ministar obrane DonaldRumsfeld rekao je u četvrtak kako Sjedinjene Države planiraju sljedećegodine smanjiti snage u Iraku na normalnu razinu od 137.000 vojnikanakon što su ih nedavno pojačale za osiguravanje iračkog ustavnogreferenduma u listopadu i izbora 15. prosinca.
WASHINGTON,8. prosinca 2005.(Hina) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld rekao je u četvrtak kako Sjedinjene Države planiraju sljedeće godine smanjiti snage u Iraku na normalnu razinu od 137.000 vojnika nakon što su ih nedavno pojačale za osiguravanje iračkog ustavnog referenduma u listopadu i izbora 15. prosinca.

"Značajno smo ih povećali od 137.000 na nekih 160.000 kako bi pomogle tijekom izbornog razdoblja. Svakako očekujemo vraćanje na 137.000", rekao je Rumsfeld novinarima nakon susreta sa zastupnicima američkog Kongresa.

On je dodao da bi smanjenje moglo biti i ispod 137.000 "ako to dopuste uvjeti" što će ovisiti o stanju u Iraku nakon izbora i preporukama američkih zapovjednika.

Dužnosnici američkog ministarstva obrane u srijedu su najavili kako američka vojska planira otkazati za siječanj sljedeće godine predviđeno razmještanje dviju kopnenih brigada u Iraku i jedne u Afganistanu što bi mogao biti početak smanjivanja američkih vojnih snaga u ove dvije zemlje.

Taj plan donesen je usred sve većeg pritiska američke javnosti i nekih članova Kongresa da SAD počne smanjivati svoje snage posebice u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙