FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bazina najbolji nogometaš Austrije u 2005.

BEČ, 1. prosinca 2005. (Hina/APA) - Povremeni hrvatski reprezentativacMario Bazina (30), koji igra za GAK iz Graza, proglašen je zanajboljeg nogometaša u Austriji u 2005. godini.
BEČ, 1. prosinca 2005. (Hina/APA) - Povremeni hrvatski reprezentativac Mario Bazina (30), koji igra za GAK iz Graza, proglašen je za najboljeg nogometaša u Austriji u 2005. godini.

U anketi, koju organizira austrijska novinska agencija APA, sudjelovalo je deset trenera austrijskih prvoligaških klubova. Bazina je u anketi dobio 36 bodova, na drugom mjestu je veznjak Rapida Steffen Hofmann (12 bodova), koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg nogometaša Austrije, a treći je Rene Aufhauser iz Salzburga (7 bodova).

"Iako sam u prošlom prvenstvu igrao u odličnoj formi, a dobro mi ide i ove sezone, ova nagrada me je prilično iznenadila", kazao je hrvatski nogometaš.

Bazina je u GAK-u od 2001. godine. Prošle sezone s GAK-om je bio viceprvak Austrije, postigavši 19 golova (od čega 15 u prvenstvu). U ovoj sezoni Bazina je vodeći strijelac austrijske lige, sa deset pogodaka.

Bazina je peti stranac koji je proglašen za najboljeg nogometaša u Austrije u anketi APA-e, koja traje od 1984. Tu je nagradu čak tri puta primio Ivica Vastić (1995., 1998., 1999.), koji uz hrvatsko, ima i austrijsko državljanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙