FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novčana potpora od 150.000 kuna za zadrugu branitelja "Lipik"

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorpotpisala je danas Ugovor o korištenju novčane potpore za osnivanjezadruga branitelja u iznosu od 150 tisuća kuna s Općom poljoprivrednomzadrugom branitelja "Lipik" iz Lipika, priopćeno je danas izMinistarstva.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas Ugovor o korištenju novčane potpore za osnivanje zadruga branitelja u iznosu od 150 tisuća kuna s Općom poljoprivrednom zadrugom branitelja "Lipik" iz Lipika, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Cilj je zadruge ujediniti male proizvođače, inače hrvatske branitelje, te im omogućiti zakup i najam poljoprovrednog zemljišta, nabavu mehanizacije i sadnoga materijala, kontrolu ekoproizvodnje, zajednički plasman na tržištu i slično.

Braniteljsku zadrugu "Lipik" u travnju ove godine utemeljilo je sedam hrvatskih branitelja s područja Lipika i okolice, a očekuje se i uključivanje, kao kooperanata, još nekolicine zainteresiranih branitelja.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ovoj godini potpisalo ugovore o korištenju novčane potpore s 18 zadruga branitelja, a u 2004. s 10 zadruga.

Poticanje osnivanja zadruga branitelja ocijenila je posebno uspješnim te je podsjetila kako su rebalansom proračuna za njihovu provedbu u 2005. godini osigurana dodatna financijska sredstva.

Potpredsjednica Kosor rekla je i kako je zbog uspješnosti čitavog Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, u sklopu kojega je u protekle dvije godine zaposleno više od 3500 hrvatskih branitelja, za njegovu provedbu u 2006. predviđeno pet milijuna kuna više nego u 2005., tako da ukupna financijska sredstva za provedbu iznose 35 milijuna kuna.

Dajući potporu razvoju zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, najavila je kako će se ona nastaviti i nakon dodjele novčanih poticaja, navodi se u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙