FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo branitelja odbacuje optužbe prosvjednika iz Valovina

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti danas je kao neosnovane odbacilo optužbebranitelja iz pulskog kampa Valovine koji su na današnjem prosvjedu uPuli prozvali Ministarstvo da nije ispunilo obveze oko njihovogstambenog zbrinjavanja.
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je kao neosnovane odbacilo optužbe branitelja iz pulskog kampa Valovine koji su na današnjem prosvjedu u Puli prozvali Ministarstvo da nije ispunilo obveze oko njihovog stambenog zbrinjavanja.

Ministarstvo u priopćenju ističe da je ispunilo sve obveze u pogledu stambenog zbrinjavanja petorice branitelja iz kampa Valovine kojima je utvrđen status ratnog vojnog invalida, a temeljem Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

"Stoga kao neosnovane odbacujemo sve navode o daljnjoj nadležnosti u ovom slučaju uslijed nepostojanja daljnjih zakonskih osnova", stoji u priopćenju.

U Ministarstvu napominju da je upravo na njihovu inicijativu početkom rujna u Puli održan sastanak s predstavnicima Istarske županije, Grada Pule, Ministarstva obrane i branitelja iz Valovina, u cilju iznalaženja rješenja problema njihovog trajnog zbrinjavanja.

Tvrde da je ministrica Jadranka Kosor u nekoliko navrata upozoravala nadležna tijela na postojeći problem, a koji je, ističu, izvan njihove nadležnosti.

Ministrica je, dodaju u Ministarstvu, početkom rujna uputila dopis pulskom gradonačelniku Valteru Drandiću i upoznala ga da je Ministarstvo ispunilo zakonske obveze prema petorici ratnih vojnih invalida, te ukazala na daljnju nenadležnost u stambenom zbrinjavanju ostalih hrvatskih branitelja.

Ministarstvo u priopćenju ističe kako odbija svaku daljnju politizaciju tog slučaja, navodi da je ispunilo sve svoje zakonom propisan obveze prema braniteljima iz Valovina, te traži da se ta činjenica uzme u obzir.

Odbacuje, kako kažu, bilo kakve insinuacije prosvjednika da se Ministarstvo "igra s djecom Valovina".

Tridesetak branitelja koji već 13 godina žive u bungalovima u kampu Valovine danas je na deset minuta zaustavilo promet na jednoj od glavnih pulskih ulica, negodujući zbog dugogodišnjeg života u kampu, te optužujući ministarstva branitelja i obrane da su ih izigrali i izdali jer da stanove dijele po vezama, a ne po zaslugama i stambenim listama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙