FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Prosvjed braniteljskih udruga

OSIJEK,27. studenog 2005.(Hina) - Predstavnici udruga proisteklih izDomovinskg rata danas su na Biljskoj cesti, kod Osijeka, izrazilinezadovoljstvo jer nisu kažnjeni zločini počinjeni nad hrvatskimbraniteljima te zbog spoznaje da se za svjedoke u istragama protivhrvatskih branitelja pozivaju pripadnici četničkih postrojba.
OSIJEK,27. studenog 2005.(Hina) - Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskg rata danas su na Biljskoj cesti, kod Osijeka, izrazili nezadovoljstvo jer nisu kažnjeni zločini počinjeni nad hrvatskim braniteljima te zbog spoznaje da se za svjedoke u istragama protiv hrvatskih branitelja pozivaju pripadnici četničkih postrojba.

Nakon komemoracije trojici poginulih pripadnika 106. brigade Hrvatske vojske, kod spomen-obilježja podignutog uz Biljsku cestu predstavnici udruga održali su konferenciju za novinare i tako zaustavili promet oko 10 minuta.

Predsjednik osječko-baranjske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Šimun Bubalo rekao je da su došli odati počast trojici ubijenih branitelja za koje, ustvrtio je, "još nitko nije odgovarao".

"Moramo reći da je neprijatelj učinio ovo zlo, a to su bili četnici koji su bili oko našega grada i u gradu. Ali ti su zarobljeni četnici abolirani i pušteni na slobodu, a sada svjedoče protiv hrvatskih branitelja, čak i u Beogradu", rekao je Bubalo.

Ustvrdio je kako se hrvatski branitelji i dalje pozivaju na obavijesne razgovore u policiju, a privode ih čak i u obližnje vikendice i ondje maltretiraju. Na upit novinara smatra li da posljednje istrage o ubojstvima srpskih civila u Osijeku imaju politički prizvuk, Bubalo je odgovorio kako misli da "postoji određeni politički pritisak", dodajući da su braniteljske udruge tek sada digle svoj glas, nakon što su vidjele da se hrvatski branitelji prozivaju diljem zemlje.

Predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić ocijenio je sramotnim istrage protiv hrvatskih branitelja te slučajeve u kojima protiv branitelja svjedoče pripadnici srpskih paravojnih postrojba.

"Sramotno je za sudstvo i za ovu državu da se, pod nečijim patronatom, navijački stavljaju na stranu četnika protiv Zbora narodne garde, ali poručujem im da neće uspjeti", istaknuo je Kolobarić pozivajući, kako je rekao, dužnosnike sudstva, Vlade i tužiteljstva da "rade po zakonu, a ne po politikantskim igrama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙