FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo branitelja: ispunili smo obveze prema braniteljima u Valovinama

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti priopćilo je, u povodu današnjegprosvjeda branitelja u Puli zbog neriješenih stambenih pitanja, da jeispunilo sve zakonske obveze prema braniteljima invalidima u kampuValovinama, a da je za stambena pitanja ostalih mjerodavnoMinistarstvo obrane.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je, u povodu današnjeg prosvjeda branitelja u Puli zbog neriješenih stambenih pitanja, da je ispunilo sve zakonske obveze prema braniteljima invalidima u kampu Valovinama, a da je za stambena pitanja ostalih mjerodavno Ministarstvo obrane.

Ministarstvo branitelja je po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji riješilo stambena pitanja za petoricu hrvatskih branitelja sa statusom hrvatskoga ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, koji žive u Valovinama u Puli, kaže se u priopćenju. Stoga nisu osnovani i odbacujemo sve navode o daljnjoj nadležnosti u tom slučaju jer za to nema zakonske osnove, dodaje se.

U priopćenju se podsjeća da je na rujanskom sastanku predstavnika mjerodavnih ministarstava s braniteljima u Valovinama zaključeno kako se Ministarstvo branitelja obvezno skrbiti za stambeni smještaj hrvatskih ratnih vojnih invalida, a Ministarstvo obrane u skladu s ugovornim obvezama za ostale hrvatske branitelje u tome kampu, koji su još ili su bili djelatne vojne osobe.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor dostavila je u početku studenoga dopis Ministarstvu obrane u kojem je upozorila na taj problem i zatražila žuran postupak, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Ministarstva branitelja Berislav Živković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙