FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa branitelja poderala spomenice u znak prosvjeda

PULA,23. studenog 2005.(Hina) - Tridesetak branitelja Domovinskog ratakoji su već 13 godina smješteni u neuvjetnim bungalovima kampa naValovinama u Puli danas su tijekom prosvjeda zbog neriješenihstambenih problema pred gradskom vijećnicom poderali svoje spomenice izahvalnice Domovinskog rata.
PULA,23. studenog 2005.(Hina) - Tridesetak branitelja Domovinskog rata koji su već 13 godina smješteni u neuvjetnim bungalovima kampa na Valovinama u Puli danas su tijekom prosvjeda zbog neriješenih stambenih problema pred gradskom vijećnicom poderali svoje spomenice i zahvalnice Domovinskog rata.

Pred novinarima su ih stavili u veliku kuvertu uz najavu da je šalju predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu.

Tražeći od nadležnih institucija da im što prije riješi stambeno pitanje i revidira dodjele vojnih stanova, rekli su da je ovo njihovo posljednje upozorenje prije eskaliranja nezadovoljstva.

Hrvatski branitelj iz Zadra Josip Vukić apelirao je na branitelje da sebi ne prave štetu i da se ne pale benzinom.

"To bi trebali učiniti oni koji su ih doveli u ovakvu situaciju", rekao je.

"Višekratno smo intervenirali kod nadležnih, no nikakav odgovor nismo dobili pa, očigledno, za MORH i Ministarstvo branitelja mi ne postojimo", poručio je Vukić upitavši se javno "jesu li 1992. kod dodjele vojnih stanova presudila stambena ili tečajna lista".

Branitelji smješteni u kampu Valovine traže reviziju dodjele vojnih stanova smatrajući da su neki nezasluženo dobili stanove te pritom upozoravaju "kako činovi ne mogu donositi više stambenih bodova od djece".

Pulski gradonačelnik Valter Drandić, solidarizirajući se s prosvjednicima, kazao je kako je upravo danas uputio pismo premijeru Sanaderu s molbom da se uključi u rješavanje ovog gorućeg problema koji, smatra, očito mora riješiti hrvatska Vlada, a ne resorna ministarstva.

Izrazio je nadu kako će u konačnici ipak prevladati razum i humanost i da će se početi ispravljati dugogodišnja nepravda učinjena tim braniteljima, kako javni prosvjedi, kako je rekao, ne bi postali uobičajena slika.

U kampu Valovine živi pedesetak hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske s obiteljima. Dvadesetak njih su djelatni časnici MORH-a i zabranjeno im je, kako je rečeno, pod cijenu otkaza da sudjeluju u ovom prosvjedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙