FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: prerano za rezultate nakon prvog sastanka

BEČ, 21. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iranski i europski pregovarači suna sastanku održanom u srijedu pokušali nastaviti dijalog o iranskomnuklearnom programu, no prema iskazima europskih pregovarača čini semalo vjerojatnim da će Iran odustati od svoje nakane da krene uobogaćivanje urana, pa i pod prijetnjom prijeve Vijeću sigurnostiUN-a.
BEČ, 21. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iranski i europski pregovarači su na sastanku održanom u srijedu pokušali nastaviti dijalog o iranskom nuklearnom programu, no prema iskazima europskih pregovarača čini se malo vjerojatnim da će Iran odustati od svoje nakane da krene u obogaćivanje urana, pa i pod prijetnjom prijeve Vijeću sigurnosti UN-a.

Na sastanku su sudjelovali visoki dužnosnici Velike Britanije, Njemačke i Francuske koji o ishodu sastanka direktno izvještavaju svoje ministre vanjskih poslova, dok je Iran predstavljao Javad Vaid dužnosnik iranskog nacionalnog vijeća za sigurnost, zadužen za vanjske poslove.

Ovo je prvi sastanak dviju strana nakon što je do prekida pregovora došlo u kolovozu kada je Iran odlučio nastaviti s konverzijom urana, što je proces koji prethodi obogaćivanju.

U pauzi za ručak, iranski stalni predstavanik pri međunarodnoj agenciji za atomsku energiju, Mohammad Mehdi Akhonzadeh je istakao kako je jutarnji dio sastanka bio "dobra prilika da se pregovarači upoznaju s međusobnim stavovima, dodajući: "još je prerano razgovarati o rezultatima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙