FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Albanci slave oslobađajuću presudu Haškog suda

PRIŠTINA,30. studenoga 2005.(Hina) - Građani Prištine i drugihkosovskih gradova i naselja s oduševljenjem su u srijedu pozdraviliodluku Haškog tribunala o oslobađajućoj presudi za Fatmira Limaja iIsaka Musliua, zapovjednike bivše Oslobodilačke vojske Kosova teizrazili žaljenje zbog sudske odluke kojom je Haradin Balja osuđen na13 godina zatvora zbog ubojstva, mučenja i okrutnog postupanja premazatočenicima, srpskim civilima i Albancima osumnjičenima zakolaboraciju sa srpskim vlastima.
PRIŠTINA,30. studenoga 2005.(Hina) - Građani Prištine i drugih kosovskih gradova i naselja s oduševljenjem su u srijedu pozdravili odluku Haškog tribunala o oslobađajućoj presudi za Fatmira Limaja i Isaka Musliua, zapovjednike bivše Oslobodilačke vojske Kosova te izrazili žaljenje zbog sudske odluke kojom je Haradin Balja osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva, mučenja i okrutnog postupanja prema zatočenicima, srpskim civilima i Albancima osumnjičenima za kolaboraciju sa srpskim vlastima.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova pozdravio je oslobađajuću presudu za Limaja i Musliua.

"Ta odluka potvrđuje pravednost oslobodilačke borbe Albanaca Kosova protiv srpske okupacije, pravednost borbe za slobodu i neovisnost Kosova kao i vjeru u međunarodno pravo i Haški tribunal", navodi se u priopćenju Ibrahima Rugove.

Jakup Krasniqi, glavni tajnik Demokratske Partije Kosova, čiji je

visoki dužnosnik Fatmir Limaj, ocijenio je pravednom odluku Haškog suda i kazao da će ona pozitivno utjecati na političku situaciju na Kosovu.

Oslobađajući presudu za dvojicu Albanaca pozdravili su i predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci i mnoge političke stranke, među njima i Alijansa za budućnost Kosova, čiji je predsjednik Ramush Haradinaj, haški optuženik koji se brani sa slobode.

UNMIK i KFOR izrazili su uvjerenje da će građani Kosova na dostojanstven način primiti odluku Haškog suda.

Građani Kosova pratili su izricanje presude u izravnom radio i tv prijenosu iz haške sudnice i potom izašli na ulice gdje su uz glazbu i pjesmu satima slavili oslobađanje Limaja i Musliua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙