FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započeo postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Odlukom Senata zagrebačkogSveučilišta započeo je postupak izbora novoga rektora tog najstarijeghrvatskog sveučilišta.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Odlukom Senata zagrebačkog Sveučilišta započeo je postupak izbora novoga rektora tog najstarijeg hrvatskog sveučilišta.

Izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu održat će se na zajedničkoj sjednici sveučilišnih tijela, koja će se održati između 27. veljače i 11. ožujka 2006., priopćeno je danas sa zagrebačkog Sveučilišta.

Senat je na sjednici 13. prosinca donio odluku o imenovanju Izbornog povjerenstva za provedbu izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu.

To povjerenstvo će do 31. prosinca 2005. izraditi upute za prikupljanje prijedloga kandidata za rektora i dostaviti ih znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta i Vijećima područja te ih izvijestiti o početku postupka izbora.

Prijedlozi za kandidaturu rektora bit će dostavljeni Izbornom povjerenstvu od 2. siječnja do 31. siječnja 2006., nakon čega će se utvrditi ispunjavaju li uvjete propisane Zakonom i Statutom Sveučilišta.

Na zajedničkoj sjednici Senata i Vijeća područja, koja će se održati između 20. i 24. veljače 2006., kandidati će predstaviti svoje programe rada, a na zajedničkoj sjednici tih sveučilišnih tijela, koja će se održati između 27. veljače i 11. ožujka, provest će se izbor rektora Sveučilišta u Zagrebu.

U Izborno povjerenstvo imenovani su članovi Senata. Za predsjednika je imenovan Tomislav Treer s Agronomskog fakulteta, a članovi su Zlatan Bajraktarević s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Ekrem Čaušević s Filozofskog fakulteta, Ivan Jalšenjak s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Smiljana Leinert Novosel s Fakulteta političkih znanosti, Frano Parać s Muzičke akademije i Dubravko Rogale s Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙