FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: otvoren 2. Međunarodni sajam novih tehnologija

RIJEKA, 23. studenog 2005. (Hina) - Drugi Međunarodni sajam novihtehnologija i proizvoda, na kojemu sudjeluje oko 200 izlagača iz petzemalja, otvoren je danas u Dvorani mladosti na Trsatu.
RIJEKA, 23. studenog 2005. (Hina) - Drugi Međunarodni sajam novih tehnologija i proizvoda, na kojemu sudjeluje oko 200 izlagača iz pet zemalja, otvoren je danas u Dvorani mladosti na Trsatu.

Na sajmu se predstavljaju izlagači iz Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Nova tehnološka rješenja i proizvode izlažu domaće i inozemne tvrtke i inovatori, a svoje usluge i projekte predstavljaju ustanove za potporu razvoja novih tehnologija i proizvoda - tehnološki centri, razvojne agencije, gospodarske komore, sveučilišta i veleučilišta.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da je sajam novih tehnologija i proizvoda pokrenut prošle godine s ciljem da doprinese razvoju Rijeke kao grada novih proizvoda i tehnologija i znanstvenog središta, posebice u području biotehnologije.

Rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Danijel Rukavina istaknuo je važnost povezanosti gospodarstva i znanosti te najavio da će sutra simbolično započeti radovi na uređenju riječkog sveučilišnog kampusa na Trsatu.

Izlagači na sajmu predstavljaju nove tehnologije i proizvode u području informatike, robotike, energetike, telekomunikacija, strojarstva, graditeljstva i rudarstva, ekologije, alate, proizvode za obradu metala, medicinske instrumente i uređaje, sredstva za antikorozivnu zaštitu i tretman voda.

Na izložbi inovacija oko 50 tvrtaka i inovatora izložilo je oko 70 inovacija u području medicine, brodogradnje, elektrotehnike, prometa i zaštite okoliša.

Članice riječkog Sveučilišta i riječko Veleučilište predstavljaju svoje programe i projekte, a u sklopu sajma bit će održano nekoliko stručnih radionica i okruglih stolova.

Pokrovitelj Međunarodnoga sajma novih tehnologija i proizvoda je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a organizatori su grad Rijeka i Riječki sajam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙