FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putujuća izložba arhitekture "Wonderland" u siječnju u Zagrebu

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Međunarodna putujuća arhitektonskaizložba "Wonderland", koja od lipnja prošle godine kruži kroz deveteuropskih zemalja, otvorit će se 13. siječnja u Domu Hrvatskog društvalikovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Međunarodna putujuća arhitektonska izložba "Wonderland", koja od lipnja prošle godine kruži kroz devet europskih zemalja, otvorit će se 13. siječnja u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu.

Izložba je krenula iz Austrije, a u Zagreb, na sedmu postaju svojega puta, dolazi pošto je bila postavljena u Bratislavi, Pragu, Berlinu, Amsterdamu, Parizu i Veneciji. U Domu HDLU-a zadržat će se do 24. siječnja.

U svakoj od tih zemalja na 11 početnih austrijskih timova izložbi se pridružilo jedanaest timova iz zemlje domaćina. U Zagrebu će tako isječke svojih radova predstaviti 88 arhitektonskih timova.

Iz Ljubljane, gdje će biti postavljena u ožujku iduće godine, izložba se u lipnju 2006. vraća u Beč s 99 europskih arhitektonskih timova.

U prstenastu prostoru Doma HDLU-a predstavit će se arhitektonski studiji 3LHD, analog, architektur.bn/bradic.nizic, ATMOSFERA, KiK-a, Letilović Vlahović, Loher-Misković-Rajčić, Mioč&Prlić, Platforma 981, produkcija 004, Studio UP, svaki s po tri projekta.

Hrvatska je jedina od zemalja sudionica koja nije članica Europske unije, a arhitekti odabrani za projekt, iako pripadaju mlađem naraštaju, već su se uspješno predstavili u Hrvatskoj i inozemstvu, rekao je Saša Begović iz studija 3LHD.

Bit izložbe nije samo predstaviti 11 hrvatskih arhitektonskih timova nego i pogledati radove još 77 timova drugih zemalja, najavio je Begović, dodavši da će se na izložbi vidjeti kako Hrvatska u području arhitekture ne zaostaje za njima.

Izložbu će popratiti cjelodnevna radionica "Okolnosti" o djelovanju različitih utjecaja na rad arhitekata, na kojoj bi trebalo sudjelovati svih 88 timova iz zemalja u kojima je do sada izložba bila postavljena.

Izložba "Wonderland" postavlja se na posebno osmišljenu krajoliku, koji se sastoji od 440 četvrtastih nosača podataka izrađenih od tvrdih ploča tvrtke Funder, nazvanih slikovni elementi ili pikseli. Njihov ukupan broj ostao je jednak u tijeku čitave turneje iako se broj timova povećavao u svakoj državi. Zbog toga se zajedničko područje dijelilo - dok je u Bratislavi svaki od 22 tima imao 20 piksela, u Ljubljani će se svaki od 99 timova predstaviti na samo četiri.

Uz izložbu se organiziraju radionice i razgovori o temama važnim za europsku arhitekturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙