FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Kožarićeva retrospektiva 22. prosinca

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu učetvrtak će, 22. prosinca, biti otvorena retrospektivna izložba oko120 radova Ivana Kožarića, istaknuta sudionika avangardnih strujanja uhrvatskoj likovnoj umjetnosti u zadnjih pola stoljeća, najavljeno jena današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu u četvrtak će, 22. prosinca, biti otvorena retrospektivna izložba oko 120 radova Ivana Kožarića, istaknuta sudionika avangardnih strujanja u hrvatskoj likovnoj umjetnosti u zadnjih pola stoljeća, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Po riječima ravnatelja Umjetničkog paviljona Radovana Vukovića Kožarićeva "Retrospektiva" presjek je svih njegovih stvaralačkih faza i stanovita povijest njegove raznovrsne umjetničke djelatnosti, a bit će izložen i velik broj njegovih antologijskih kiparskih djela.

Podsjetivši kako su odavno poznati Kožarićevi radovi u javnim prostorima, kao što je skulptura A. G. Matoša ili Prizemljeno sunce, Vuković je rekao kako taj veliki umjetnik i danas, u poodmakloj životnoj dobi, privlači svojom kreativnošću i umjetničkom nepredvidljivošću.

Kožarić (1921.) umjetnički je odrastao studirajući na zagrebačkoj Likovnoj akademiji kod Radauša, Augustinčića i Kršinića, a za svoj je rad više puta bio nagrađivan.

"Retrospektivu" prati katalog s brojnim reprodukcijama i tekstovima Ješe Denegrija i Tonka Maroevića.

Izložba, koje je pokrovitelj Vlada, bit će otvorena do 5. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙