FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi poslao vino švedskom premijeru

RIM, 21. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi poslao je svom švedskom kolegi 24 boce dobrog talijanskogvina, koje bi mu, kako je rekao, trebalo pomoći da se oporavi odispijanja britanskog vina na Europskom sumittu prošlog tjedna.
RIM, 21. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi poslao je svom švedskom kolegi 24 boce dobrog talijanskog vina, koje bi mu, kako je rekao, trebalo pomoći da se oporavi od ispijanja britanskog vina na Europskom sumittu prošlog tjedna.

Britanski premijer Tony Blair je kao domaćin summita u Bruxellesu švedskom predsjedniku vlade i ostalim gostima ponudio bijelo velško i crveno englesko vino.

"(Persson) je bio prestravljen britanskim vinima na summitu pa sam mu obećao poslati neka naša vina", kazao je Berlusconi skupini stranih novinara, dodajući da je za poklon odabrao 24 boce cabernet sauvignona.

"Do 24 boce je u redu. Više od toga bila bi korupcija", našalio je Berlusconi.

No, talijanski lider nije bio uvijek tako obazriv oko skandinavskih ukusa.

Dok se talijanski grad Parma natjecao s Helsinkijem oko sjedišta Europskog ureda za sigurnost hrane Berlusconi je svojom izjavom omalovažio finsku kuhinju.

"Parma je sinonim dobre kuhinje. Finci čak ne znaju ni što je pršut", kazao je na Europskom summitu u prosincu 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙