FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novih 100 milijuna eura kredita za programe HBOR-a

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak(HBOR) i konzorcij banaka u kojem su Bank Austria Creditanstalt AG, DZBank AG Deutsche Zentral-Genossenschaftbank Frankfurt am Main, Calyon,Mizuho Corporate Bank i Privredna banka Zagreb d.d., potpisali sudanas u dvorcu Bežanec Ugovor o kreditu u iznosu od 100 milijunaeura.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i konzorcij banaka u kojem su Bank Austria Creditanstalt AG, DZ Bank AG Deutsche Zentral-Genossenschaftbank Frankfurt am Main, Calyon, Mizuho Corporate Bank i Privredna banka Zagreb d.d., potpisali su danas u dvorcu Bežanec Ugovor o kreditu u iznosu od 100 milijuna eura.

Kredit je odobren na rok od 5 godina, postignuta je dosad najpovoljnija cijena zaduženja HBOR-a, a sredstva kredita namijenjena su financiranju svih programa kreditiranja HBOR-a.

Na međunarodnom financijskom tržištu HBOR ima status uglednog zajmoprimca, a ulaganje u hrvatsku državnu izvozno-razvojnu banku sudionici konzorcija ocijenili su jednim od najprestižnijih oblika ulaganja u Hrvatskoj.

Tijekom proteklih godina HBOR je zaključio nekoliko uspješnih sindiciranih kredita koji su pobudili veliko zanimanje sudionika financijskog tržišta. Rejting agencija Standard&Poor's dodijelila je HBOR-u dugoročni kreditni rejting za dug izdan u stranoj valuti BBB, a rejting agenciji Moody's Baa3, jednak rejtingu Republike Hrvatske.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev je istaknuo da je dosadašnja dugogodišnja uspješna suradnja s bankama sudionicima sindikata osigurala vrlo povoljnu cijenu kredita te da će ovo zaduženje HBOR-a postaviti nove standarde za sve buduće hrvatske dužnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙