FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat i konzorcij tekstilnih poduzeća traže smjenu Vidoševića zbog Name

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Sindikat tekstila, obuće, kože igume Hrvatske i konzorcij Zagrebačke robne kuće zatražili su danassmjenu predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) NadanaVidoševića ustvrdivši da se u rješavanju slučaja Name stavio na stranutrgovaca, a ne proizvođača tekstila i obuće.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske i konzorcij Zagrebačke robne kuće zatražili su danas smjenu predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića ustvrdivši da se u rješavanju slučaja Name stavio na stranu trgovaca, a ne proizvođača tekstila i obuće.

Čelnici sindikata i konzorcija na konferenciji za novinare su zatražili Vidoševićevo očitovanje zašto je promijenio mišljenje o ponudi konzorcija za preuzimanje Name u stečaju, budući da je HGK prethodno dva puta dao pozitivno mišljenje o poslovnom planu konzorcija.

No, prije neki dan Vidošević je uputio pismo premijeru Ivi Sanaderu kojim podupire pismo namjere za kupnju Name trgovačkih kuća Lantea i Iris, rekla je predsjednica konzorcija Marija Loborec.

Konzorcij okuplja 48 hrvatskih proizvođača tekstila i obuće koji su ponudili konkretan poslovni plan za oživljavanje Name. Njime bi se osigurali posao za svih 445 radnika Name, namirenje svih vjerovnika te olakšavanje poslovanja domaćim tekstilcima i obućarima.

Lantea i Iris uputili su Vladi pismo namjere s ponudom od 351 milijun kuna za kupnju Name, čime se ne bi mogli u cijelosti podmiriti vjerovnici, tvrdi Loborec. Lantea i Iris već sada pokrivaju više od 50 posto hrvatskoga tržišta tekstila i kozmetike, pa se postavlja pitanje monopola na tržištu, a više od 80 posto njihove robe je uvozno, kaže Loborec.

Konzorcij pak štiti interese 14.000 radnika u tvrtkama njegovim članicama te preko 40.000 zaposlenih u proizvodnji tekstila i obuće, pa sindikatu tekstilaca nije svejedno gdje će završiti te robne kuće, istaknuo je predsjednik sindikata Josip Zidanić. Sindikat i konzorcij stoga traže i očitovanje premijera Sanadera o cijelom slučaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙