FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush pozvan na porotničku dužnost u teksasu

WASHINGTON,2. prosinca(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushpozvan je za porotnika u svojoj saveznoj državi Teksas, ali izgleda daće posao predsjednika odnijeti prevagu nad ovom važnom dužnošću.
WASHINGTON,2. prosinca(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush pozvan je za porotnika u svojoj saveznoj državi Teksas, ali izgleda da će posao predsjednika odnijeti prevagu nad ovom važnom dužnošću.

Bush je među 600 potencijalnih porotnika pozvanih da se u ponedjeljak jave na dužnost u sud u okrugu McLennan u kojoj se nalazi njegov ranč Crawford.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan rekao je u četvrtak kako je Bush spreman izvršiti svoju dužnost, ali da to ne može u ponedjeljak jer tada ima drugih, predsjedničkih obveza.

Bush bi u ponedjeljak trebao održati još jedan od govora o ratu u Iraku, ovaj put u saveznoj državi Sjeverna Carolina.

Glasnogovornik je rekao kako Bush još nije dobio poziv i da je Bijela kuća o tome doznala iz medija.

Okružni sudac Ralph Strother kazao je kako očekuje da dobije odgovor na poziv, ali ne i da se Bush javi na dužnost te da ne namjerava poslati šerifa da privede predsjednika ukoliko se ne odazove.

"Dužnost porotnika je veoma važna građanska funkcija, ali vođenje zemlje, osobito u doba rata, ima prioritet pred službom u poroti", rekao je on.

Za razliku od Busha koji ovaj put neće biti porotnik, njegov konkurent za posao predsjednika na izborima 2004. demokrat John Kerry prošlog je mjeseca dva dana služio kao čelnik porote u Bostonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙