FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: NATO u Vlasenici traži informacije o Mladiću

SARAJEVO,20. prosinca 2005.(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni iHercegovini izveli su u utorak akciju na području Vlasenice u istočnojBosni čija je svrha potraga za informacijama o bivšem zapovjednikuvojske bosanskih Srba Ratku Mladiću za kojim zbog počinjenih ratnihzločina traga Haški tribunal.
SARAJEVO,20. prosinca 2005.(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini izveli su u utorak akciju na području Vlasenice u istočnoj Bosni čija je svrha potraga za informacijama o bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću za kojim zbog počinjenih ratnih zločina traga Haški tribunal.

Kako se navodi u priopćenju stožera NATO-a objavljenom u Sarajevu, tijekom dana je obavljen pretres tvrtki "Šipad - 10. august" i "Lorist", čiji je suvlasnik Miljen Klještan.

NATO vjeruje kako su Klještan, odnosno ove dvije tvrtke, povezani s mrežom koja Mladiću pruža potporu u skrivanju od Haaškog tribunala.

"Pretresi su obavljeni radi otkrivanja dodatnih informacija o ovoj mreži i određivanja mjesta na kojemu se nalazi Mladić", stoji u priopćenju te se objašnjava kako je i mjesna policija pružala potporu tijekom izvođenja akcije u Vlasenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙