FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darovnica OESS-a Hrvatskom centru za razminiranje

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Misija Organizacije za europskusigurnost i suradnju (OESS) u Hrvatskoj darovala je 10 tisuća eura zaprovedbu zajedničkog projekta izradbe i postavljanja 50 infopločica ominski sumnjivu prostoru u Ličko-senjskoj županiji, priopćeno je danasiz Hrvatskog centra za razminiranje (HCR).
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Hrvatskoj darovala je 10 tisuća eura za provedbu zajedničkog projekta izradbe i postavljanja 50 infopločica o minski sumnjivu prostoru u Ličko-senjskoj županiji, priopćeno je danas iz Hrvatskog centra za razminiranje (HCR).

Područni ured OESS-a u Gospiću, u suradnji s Podružnicom Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru i lokalnom samoupravom te građanima odredio je 50 točaka na mjestima gdje se ljudi češće okupljaju, na koje će se postaviti infopločice.

Pločice s osnovnim kartografskim podatcima o minski sumnjivu prostoru, podatcima o mogućnosti lakšeg snalaženja i orijentiranja u prostoru bit će postavljene u općinama Brinju na dva mjesta, Donjem Lapcu i gradu Gospiću na 15, Lovincu i Otočcu također na 15, Perušiću na šest, Plitvičkim jezerima također šest te u Udbini i Vrhovinama na trima mjestima.

Osim standardnih oznaka o minskim opasnostima, koje je postavio HCR, te će pločice sigurno bolje upućivati o minski sumnjivu prostoru, prije svega lokalno povratničko stanovništvo, lovce, turiste i ostale.

Boljem informiranju o minski sumnjivu prostoru, koje su potaknuli Misija OESS-a u Hrvatskoj u suradnji sa zadarskom Podružnicom HCR-a i lokalnom zajednicom, pridonijet će i tiskanje informativnih letaka s podatcima o minski sumnjivu prostoru u Zadarskoj županiji.

Letci će biti podijeljeni lokalnom pučanstvu, školama, turističkoj zajednici, lovačkim društvima.

HCR naglašava da se taj projekat iduće godine nastavlja i u drugim županijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙