FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad zabranio zapadnjačku glazbu na državnim medijima

TEHERAN, 19. prosinca 2005. (Hina/AP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad izdao je ukaz kojim se zabranjuje zapadnjačka glazba nairanskim državnim radijskim i televizijskim postajama.
TEHERAN, 19. prosinca 2005. (Hina/AP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izdao je ukaz kojim se zabranjuje zapadnjačka glazba na iranskim državnim radijskim i televizijskim postajama.

Službeni iranski list Persian daily u ponedjeljak je izvijestio da je Ahmadinedžad, kao čelnik iranskog Vrhovnog revolucionarnog vijeća, naredio provedbu odluke vijeća od listopada da se zapadnjačke pjesme zabranjuju.

"Zahtjeva se prestanak emitiranja nemoralne i zapadnjačke glazbe na iranskoj državnoj televiziji i radiju (IRIB)", kaže se na službenoj internet stranici vijeća.

Ahmadinedžadova zapovijed znači da IRIB mora izvršiti nalog i pripremiti izvješće o njegovoj provedbi u roku od šest mjeseci, kaže iranski list.

Pjesme poput "Careless Whisper" Georgea Michaela, "Rush" Erica Claptona i "Hotel California" Eaglesa i melodije saksofonista Kennyja G. redovito prate iranske televizijske programe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙