FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: bez glasovanja o suspenziji dekana Pravnog fakulteta

OSIJEK,19. prosinca 2005.(Hina) - Senat osječkoga Sveučlišta nadanašnjoj sjednici nije prihvatio prijedlog za glasovanje o suspenzijidekana osječkoga Pravnog fakulteta Vladimira Ljubanovića, već jezaključio da će o stanju na toj visokoškolskoj ustanovi raspravljatinakon što pristigne mišljenje upravnog nadzora Ministarstva znanosti,prosvjete i športa te nakon što se o tom materijalu očituje Etičkopovjerenstvo Senata.
OSIJEK,19. prosinca 2005.(Hina) - Senat osječkoga Sveučlišta na današnjoj sjednici nije prihvatio prijedlog za glasovanje o suspenziji dekana osječkoga Pravnog fakulteta Vladimira Ljubanovića, već je zaključio da će o stanju na toj visokoškolskoj ustanovi raspravljati nakon što pristigne mišljenje upravnog nadzora Ministarstva znanosti, prosvjete i športa te nakon što se o tom materijalu očituje Etičko povjerenstvo Senata.

Tijekom rasprave o očitovanju Fakultetskog vijeća osječkog Pravnog fakulteta na medijske napise o slučajevima nepotizma, kupovanja ispita te odlaska studenata na riječki Pravni fakultet, član Senata, asistent osječkog Elektrotehničkog fakulteta Mladen Antunović predložio je da Senat glasuje o suspenziji dekana Ljubanovića. Ocijenio je da je nepotizam nedopustiv na Sveučilištu te da se dekana Ljubanovića u medijskim napisima dovodi u vezu s osobama iz osječkog podzemlja i s kupovanjem ispita.

Takvu inicijativu osporili su rektorica Gordana Kralik i prodekan Pravnog fakulteta Zvonimir Lauc ocijenivši, uz ostalo, da bilo kakve optužbe moraju biti potkrijepljene dokazima te da Senat ne može djelovati na temelju insinuacija.

"Fakultetsko vijeće dalo je potporu dekanu. Kada dobijemo zapisnik o provedenom upravnom nadzoru, sastat će se Etičko povjerenstvo, a nakon toga o tom će materijalu raspravljati i Senat", dodala je rektorica Kralik.

Dekan Ljubanović, inače član Senata, nije bio nazočan sjednici jer, izvijestila je Kralik, danas u Zagrebu polaže prisegu kao novi član Državno-odvjetničkog vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙