FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: u bolnicama nema kolapsa

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalneskrbi Neven Ljubičić izjavio je danas da "u bolnicama nema kolapsa teda stvari funkcioniraju normalno".
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas da "u bolnicama nema kolapsa te da stvari funkcioniraju normalno".

Komentirajući napis u današnjem Večernjem listu o velikim dugovima bolnica zbog kojih mnogima prijeti ovrha od dobavljača lijekova i medicinskog materijala, Ljubičić je ustvrdio da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) svoje obveze podmiruje u okviru 150 dana.

Pojedine su bolnice, međutim, prebacile te rokove pa su dobavljačima dužne i po 450 dana, rekao je Ljubičić najavivši da će se sutra sastati s predstavnicima Udruženja veledrogerija i razmotriti te dugove.

Ističe pritom da su dugovi bolnica u prvih 11 mjeseci ove godine rasli prosječno 3,7 posto, što je najmanji rast dugova u posljednjih nekoliko godina.

"Dugovi bolnica posljedica su netransparentnog pristupa u planiranju bolničkih proračuna koji se određuju prema broju kreveta a ne prema broju pruženih usluga, pa mnogi ravnatelji niti ne znaju kako su im proračuni formirani", izjavio je Ljubičić nakon konferencije za novinare u Ini.

Najavio je stoga početak postupnog uvođenja isplate zdravstvenim ustanovama po pruženom terapijskom postupku.

"Jedan od prvih reformskih zahvata s kojim ćemo krenuti 1. veljače jest pilot projekt uvođenja tzv. DTS sustava plaćanja po terapijskom postupku u nekoliko bolnica, koji bi nakon 4-5 mjeseci trebalo početi uvoditi u cijeli sustav", rekao je Ljubičić.

Komentirajući medijske špekulacije oko svojeg odlaska iz Vlade, Ljubičić je odgovorio kako priče o njegovoj ostavci nisu točne.

Potvrdio je, međutim, odlazak čelnog čovjeka HZZO-a Većeslava Bergmana za kojega se još traži zamjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙