FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: bolnice se trebaju ugledati na zrakoplovne kompanije

LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Ako se osjećate sigurnijeu bolnicama nego u zrakoplovu razmislite još jednom jer je rizik odsmrti u bolnici 1:300 a u zrakoplovu 1:10.000.000. rekao je šef odjelaza javno zdravstvo u Velikoj Britaniji Sir Liam Donaldson.
LONDON, 28. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Ako se osjećate sigurnije u bolnicama nego u zrakoplovu razmislite još jednom jer je rizik od smrti u bolnici 1:300 a u zrakoplovu 1:10.000.000. rekao je šef odjela za javno zdravstvo u Velikoj Britaniji Sir Liam Donaldson.

On je kazao da je ovakva razlika u rizicima neprihvatljiva, čak i kad se uzme u obzir loše zdravlje ljudi koji dolaze u bolnice. "Ostale djelatnosti visokog rizika sustavno su poboljšavale svoje sigurnosne standarde, za razliku od zdravstva, a zrakoplovne kompanije su najbolji primjer", rekao je on.

Prošle godine je u britanskim bolnicama oko 2.000 osoba preminulo zbog nesreća i grešaka. Otprilike pola ovih slučajeva - koji su uključivali krive dijagnoze, krive lijekove i nepravovremene intervencije - mogli su biti izbjegnuti da se proučilo ranije incidente.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙