FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Ljubičić o izgradnji nove pulske bolnice

PULA, 28. studenoga 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić za današnjeg je posjeta Puli rekao kako će pozajedničkom sporazumu Ministarstvo u gradnju nove pulske bolniceuložiti 350, a Istarska županija 100 milijuna kuna.
PULA, 28. studenoga 2005. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić za današnjeg je posjeta Puli rekao kako će po zajedničkom sporazumu Ministarstvo u gradnju nove pulske bolnice uložiti 350, a Istarska županija 100 milijuna kuna.

Kako je u izjavi za novinare nakon razgovora sa županom Ivanom Jakovčićem, gradonačelnikom Valterom Drandićem i ravnateljem Opće bolnice dr. Lemsom Jerinom rekao ministar Ljubičić, u proračunu za 2006. država je za izradbu elaborata i pripremnu dokumentaciju osigurala 13,5 milijuna, a Županija 1,5 milijun kuna.

Ministar Ljubičić je potvrdio da više nema dvojbi o gradnji nove Opće bolnice, dodavši da je to još jedna potvrda kako država, t.j. Ministarstvo podupiru taj projekt jer će "bez gradnje nove bolnice biti vrlo teško zaokružiti sustav zdravstvene skrbi u Istri" .

Župan Jakovčić je naglasio kako će u iduća dva mjeseca biti izdana lokacijska a onda i građevna dozvola kako bi 2007. počela gradnja bolnice. Radom bolnice na jednome umjesto na sadašnjim dvama mjestima, dodao je, znatno će se uštedjeti.

Govoreći o poslovanju pulske bolnice, ministar Ljubičić je istaknuo kako je u zadnje vrijeme osjetno bolje, no da se može i poboljšati, primjerice, racionalnim trošenjem najskupljih lijekova. Osim toga financijski oporavak bolnice ministar vidi i u povlačenju novca iz fonda za skupe lijekove za koji je država predvidjela 150 milijuna kuna.

Istaknuvši kako Istarska županija nema primjerenu ortopedsku djelatnost, ministar Ljubičić je najavio i obnovu rovinjske bolnice "Dr. Martina Horve". "Svaka županija mora imati okosnicu zdravstvenog sustava u svim djelatnostima pa i Istarska mora uspostaviti ortopedsku djelatnost", poručio je Ljubičić.

U nastavku posjeta ministar Neven Ljubičić je razgledao mjesto gradnje nove bolnice te gradilište doma za psihičke bolesnike "Villa Marija", za koji je Ministarstvo izdvojilo 14 milijuna kuna. Ministar je izrazio zadovoljstvo brzinom gradnje doma za 203 štićenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙