FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Engleske bolnice "pale" na ispitu čistoće

LONDON, 16. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Dvije trećine državnih iprivatnih bolnica u Velikoj Britaniji "palo" je na ispitu čistoće,objavilo je britansko zdravstveno povjerenstvo.
LONDON, 16. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Dvije trećine državnih i privatnih bolnica u Velikoj Britaniji "palo" je na ispitu čistoće, objavilo je britansko zdravstveno povjerenstvo.

Inspektori su nenajavljeno pregledali 99 bolnica u Velikoj Britaniji od srpnja do rujna.

Pronašli su 33 bolnice koje u potpunosti ispunjavaju kriterije čistoće, 43 u kojima bi sobe trebale biti nešto čišće, 16 gdje su standardi "nezadovoljavajući" te šest s "ozbiljnim i raširenim problemima" s čistoćom. U svih šest potonjih slučajeva radi se o državnim ustanovama za duševne bolesnike.

Predmeti koji su kontrolirani bili su medicinska oprema, kreveti, umivaonici i zahodi. Inspektori su također pregledavali i odjele hitne službe i koliko tamo ima krvi, prašine i ostataka.

"Otkriće je pokazalo da je previše bolnica "palo" na ispitu koje je moralo proći. Neke od njih imaju stvarno niske standarde čistoće", kazao je Simon Gillespie, šef operativnog djela u zdravstvenom povjerenstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙