FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budapest Airport potpisao ugovor o prodaji 75 posto udjela britanskom BAA

BUDIMPEŠTA, 19. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Mađarska agencija zaprivatizaciju APV potpisala je ugovor o prodaji 75 posto minus jednadionica mađarskog operatera Budapest Airport, koji upravljameđunarodnom budimpeštanskom zračnom lukom Ferihegy, britanskojkompaniji BAA, objavio je predsjednik APV-a Tamas Meszaros.
BUDIMPEŠTA, 19. prosinca 2005. (Hina/MTI) - Mađarska agencija za privatizaciju APV potpisala je ugovor o prodaji 75 posto minus jedna dionica mađarskog operatera Budapest Airport, koji upravlja međunarodnom budimpeštanskom zračnom lukom Ferihegy, britanskoj kompaniji BAA, objavio je predsjednik APV-a Tamas Meszaros.

Pored udjela, kupac britanski BAA International, operater londonske zračne luke Heathrow, dobio je dozvolu upravljanja objektom na rok od 75 godina. BAA je dao najveću ponudu od 464,54 milijarde mađarskih forinti (1,82 milijarde eura), a novac će prebaciti do petka. Taj posao je najveća mađarska pojedinačna privatizacija i najveća akvizicija BAA.

U međuvremenu, menadžment Budapest Airporta još je uvijek uključen u pregovore sa štrajkaškim odborima dvaju sindikata koji prijete štrajkom ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjeva za značajnim povećanjem plaća, kazala je glasnogovornica Budapest Airporta Ibolya Forika.

Dvije strane nisu se približile sporazumu tijekom pregovora u nedjelju. Jedan sindikat traži povećanje plaća od 30 posto, a drugi od 12 posto. Budapest Airport ponudio je povećanje od 4,5 posto.

Sindikati vozača mini autobusa i sigurnosnog osoblja na rampi, koji predstavljaju 30 posto osoblja zračne luke, održali su u petak dvosatni štrajk upozorenja, te će razmotriti mogućnost dužeg štrajka u ponedjeljak, rekao je glasnogovornik štrajkačkog odbora Sandor Hilmer.

Zračna luka Ferihegy ima ogroman potencijal za rast i BAA je spreman upravljati lukom svojim menadžmentom, rekli su dužnosnici BAA, pobjednika na natječaju, koji drži da postoje dobri izgledi da zračna luka postane glavno čvorište središnje Europe. Budimpeštanska zračna luka lani je zabilježila promet od 6,5 milijuna putnika, što ju svrstava u treću po redu zračnu luku po prometu nakon Beča i Praga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙