FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska tvrtka Corvus-Aircraft će proizvoditi male avione

BUDIMPEŠTA, 22. studenog 2005. (Hina/MTI) - Mađarska kompanijaCorvus-Aircraft počet će proizvodnju serije naprednih dvosjednih malihzrakoplova početkom iduće godine, izjavio je za mađarsku novinskuagenciju MTI vlasnik tvrtke.
BUDIMPEŠTA, 22. studenog 2005. (Hina/MTI) - Mađarska kompanija Corvus-Aircraft počet će proizvodnju serije naprednih dvosjednih malih zrakoplova početkom iduće godine, izjavio je za mađarsku novinsku agenciju MTI vlasnik tvrtke.

Zrakoplov, naziva Corvus-Corone, stajat će 15 milijuna mađarskih forinti (59.000 eura), a kompanija očekuje da će ostvariti 300 milijuna forinti (1,2 milijuna eura) prihoda od prodaje zrakoplova klijentima u Italiji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama, Južnoafričkoj Republici i Mađarskoj, kazao je Tamas Gecse.

Kompanija je dobila 6,6 milijuna forinti (26.000 eura) iz fondova Europske unije za razvijanje ultra-laganih malih zrakoplova izgrađenih uz pomoć specijalne tehnologije iz materijala koji se koriste za borbene zrakoplove i u svemirskim istraživanjima, ponajviše u Sjedinjenim Državama.

Utemeljen sa 100 milijuna forinti (394.000 eura) registriranog kapitala u 2004., Corvus-Aircraft ima sjedište u Balloszogu a očekuje da će zaposliti 25 do 30 djelatnika kada pokrene proizvodnju u siječnju 2006., kazao je Gecse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙