FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasnici slovenske tvornice šećera traže ograničenje uvoza iz Hrvatske

LJUBLJANA, 30. studenog 2005. (Hina) - Vlasnici jedine slovensketvornice šećera uvjetuju njen daljnji rad smanjenjem uvoza šećera izHrvatske, jer su zabrinuti kako će na njeno poslovanje utjecatinedavne reforme na području tržišta šećera koje je usvojila Europskaunija, piše u srijedu slovenski poslovni dnevnik "Finance".
LJUBLJANA, 30. studenog 2005. (Hina) - Vlasnici jedine slovenske tvornice šećera uvjetuju njen daljnji rad smanjenjem uvoza šećera iz Hrvatske, jer su zabrinuti kako će na njeno poslovanje utjecati nedavne reforme na području tržišta šećera koje je usvojila Europska unija, piše u srijedu slovenski poslovni dnevnik "Finance".

"Važno je da Slovenija obuzda nekontrolirani uvoz šećera iz Hrvatske koji u pogledu količina i cijene izaziva smetnje na slovenskom tržištu", izjavio je član uprave nizozemske kompanije "Royal Cosuna" Alex Roberti.

Ta je tvrtka zajedno sa nekoliko suvlasnika iz Italije već desetak godina vlasnik Tovarne Sladkorja Ormož (TSO), jedine slovenske tvornice šećera, koja otkupljuje domaću proizvodnju šećerne repe, a manjak sirovine nadoknađuje uvozom iz Madžarske.

Slovenska vlada s rezervom je ocijenila nedavne promjene na europskom tržištu šećera, ocjenjujući da će smanjenje subvencija i cijena šećera destimulirati domaće proizvođače, ali je izrazila nadu da se jedina tvornica šećera u državi, iako je u stranom vlasništvu, neće zatvoriti.

Roberti je rekao da je njegova kompanija zadovoljna europskom šećernom reformom jer uvodi održivu politiku proizvodnje i na duži rok, ali da njene učinke još proučavaju, te da još nisu odlučili kako će biti s nastavkom proizvodnje šećera u tvornici u Ormožu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙