FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovni sud potvrdio da je smanjio kaznu ubojici Anđele Bešlić

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Vrhovni sud danas je i službenopotvrdio da je smanjio kaznu Ivanu Bulju, koji će za ubojstvomaloljetne Anđele Bešlić umjesto 27 godina zatvora odslužiti petgodina manje.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Vrhovni sud danas je i službeno potvrdio da je smanjio kaznu Ivanu Bulju, koji će za ubojstvo maloljetne Anđele Bešlić umjesto 27 godina zatvora odslužiti pet godina manje.

Sud je uvažio žalbu Buljevih odvjetnika, koji su tvrdili da je prevelika zatvorska kazna u trajanju od 27 godina, na koliko je Bulj osuđen prvostupanjskom presudom splitskog Županijskog suda.

"Djelomično je prihvaćena žalba optuženika Ivana Bulja i Pavla Bulja te je preinačena prvostupanjska presuda u odluci o kazni tako da je Ivan Bulj osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 22 godine", priopćeno je s Vrhovnog suda.

No, sud je djelomično prihvatio i žalbu tužiteljstva, ukinuvši prvostupanjsku oslobađajuću presudu za Pavla Bulja, kojemu će se suđenje za sudjelovanje u ubojstvu i silovanju mlade Sinjanke ponoviti.

Pavla Bulja je splitski sud ranije oslobodio optužbe za ubojstvo i silovanje. Proglasio ga je krivim jedino zbog zloporabe droge i osudio ga na godinu dana zatvora. U kaznu mu je, međutim, uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

"U ostalom dijelu žalbe državnog odvjetnika i optuženika odbijene su kao neosnovane te je u tom dijelu potvrđena prvostupanjska presuda", navodi se u priopćenju.

Na Vrhovnom sudu dodaju da su produljili rok trajanja pritvora za Ivana Bulja do pravomoćnosti presude, odnosno najdulje tri mjeseca od dana donošenja drugostupanjske presude.

Ubojstvo maloljetne Anđele Bešlić zgrozilo je hrvatsku javnost. Ubijena je u Sinju udarcima tupim predmetom po glavi 3. ožujka 2002., a pronađena je mjesec dana kasnije u jami, prekrivena suhim granjem.

Ivan Bulj sam se predao policiji nekoliko dana nakon što je pronađeno Anđelino tijelo. Tada je priznao zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavla Bulja, no bez nazočnosti odvjetnika, a pred istražnim je sucem zanijekao sudjelovanje u zločinu.

Presuda Ivanu Bulju od 27 godina zatvora jedna je od naduljih ikada izrečenih na splitskom Županijskom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙