FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Jungu 15 godina zatvora za ubojstvo starice

PULA, 5. prosinca 2005.(Hina) - Sudsko vijeće Županijskog suda u Pulidanas je 23-godišnjeg Dragana Junga iz Labina proglasilo krivim zaubojstvo 77-godišnje Marije Knapić koje je počinio 21. svibnja 2001. uLabinu te ga osudilo na 15-godišnju zatvorsku kaznu.
PULA, 5. prosinca 2005.(Hina) - Sudsko vijeće Županijskog suda u Puli danas je 23-godišnjeg Dragana Junga iz Labina proglasilo krivim za ubojstvo 77-godišnje Marije Knapić koje je počinio 21. svibnja 2001. u Labinu te ga osudilo na 15-godišnju zatvorsku kaznu.

Ubojstvo se dogodilo u staričinu stanu u Ulici Matije Vlačića u Labinu kad je Jung, po optužnici, s više od trideset ubodnih rana lovačkim nožem ubio staricu kod koje je bio u posjetu, a prestao ju je ubadati tek kad se uvjerio da više ne daje znakove života.

Obrazlažući presudu, sutkinja Marija Budimir-Sirotić je kazala kako je Jung zapravo dao dva iskaza o ubojstvu: pred policijom i u nazočnosti branitelja on je u Zagrebu u veljači ove godine nakon ubojstva prijatelja Ante Vukelića priznao ubojstvo starice i iznio više pojedinosti koje tada nisu bile poznate ni policijskim istražiteljima. U drugom pak iskazu istražnom sucu u Puli Jung je porekao ubojstvo kao i u raspravi.

"Vijeće je međutim ocijenilo da njegovo priznanje ubojstva potvrđuju brojne činjenice", kazala je sutkinja Budimir-Sirotić, dodavši kako je njegovo prvotno priznanje ubojstva potvrdilo i psihijatrijsko vještačenje. Kao olakotne okolnosti pri izricanju kazne Vijeće je uzelo je u obzir Jungove godine, dosadašnju neosuđivanost i prvotno priznanje ubojstva. Kao otegotne okolnosti sutkinja je navela da je Jung iskoristio povjerenje nesretne Marije Knapić koju je poznavao od ranog djetinjstva, njegov napad na staricu s leđa, okrutnost ubojstva te priznanje da je sudjelovao u ubojstvu Ante Vukelića. Kako se danas čulo, otegotna okolnost je i to što nije izrazio žaljenje i kajanje za počinjeno ubojstvo.

Inače, Jung je na suđenje sproveden iz pulskog zatvora kamo je dovezen iz zagrebačkog u kojem je pritvoren zajedno s 21-godišnjim sugrađaninom Massimom Kršuljom pod sumnjom da su 13. veljače ove godine u Zagrebu, gdje su sva trojica studirala, okrutno ubila svojega prijatelja 22-godišnjeg Antu Vukelića.

Dragan Jung ostaje u pritvoru, a njegov branitelj Emir Kulenović najavio je priziv.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙