FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Drnovšeka dočekala skupina prosvjednika

PODGORICA, 28. studenoga 2005. (Hina) - Slovenski predsjednik JanezDrnovšek doputovao je u ponedjeljak u prvi službeni posjet Crnoj Gorina poziv crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića. Dvojicapredsjednika razgovarala su prvo u novoj predsjedničkoj rezidenciji naCetinju a u Podgorici, ispred zgrade parlamenta, Drnovšeka je dočekalaskupina demonstranata.
PODGORICA, 28. studenoga 2005. (Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek doputovao je u ponedjeljak u prvi službeni posjet Crnoj Gori na poziv crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića. Dvojica predsjednika razgovarala su prvo u novoj predsjedničkoj rezidenciji na Cetinju a u Podgorici, ispred zgrade parlamenta, Drnovšeka je dočekala skupina demonstranata.

Vujanovićev ured je priopćio da je posjet predsjednika Drnovšeka potvrda dobrih odnosa dviju država i da je u funkciji poticanja još bolje suradnje.

Dok su u Podgorici trajali razgovori predsjednika Drnovšeka s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem, ispred zgrade parlamenta, unatoč policijskoj zabrani, okupilo se 50-ak pristaša Srpske narodne stranke (SNP) koji su s prosvjednog skupa Janezu Drnovšeku poručili da zbog stajališta o uvjetnoj neovisnosti Kosova nije dobrodošao u Crnu Goru.

Predsjednik te stranke Andrija Mandić kazao je da je Drnovšek "simbol podjela i rata s početka devedesetih godina" i da mu se ne može dopustiti miješanje u unutarnje stvari Srbije i Crne Gore (SCG).

Predrag Bulatović, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), stranke iz istog prosrpskog bloka, koja se doduše nije pridružila prosvjedu, odbio je sastati se sa slovenskim predsjednikom. On je optužio Drnovšeka da stajalištima o Kosovu zadire u teritorijalni integritet Državne zajednice Srbije i Crne Gore i da unaprijed utječe na pregovore o konačnom statusu te pokrajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙