FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Friščić: vrata HSS-a zatvoriti onima koji su ga osramotili

ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Vrata HSS-a treba zatvoriti onimakoji su je su joj priskrbili epitet trgovačke stranke i koji su jeosramotili, rekao je danas na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a JosipFriščić, kandidat za predsjednika stranke.
ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Vrata HSS-a treba zatvoriti onima koji su je su joj priskrbili epitet trgovačke stranke i koji su je osramotili, rekao je danas na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a Josip Friščić, kandidat za predsjednika stranke.

Protukandidat aktualnog predsjednika Zlatka Tomčića poručuje da se HSS-u više ne smije događati da se javno zaklinje u neke koalicije, a ispod žita ih slabiti.

Naglašava da se sloboda izražavanja mišljenja u HSS-u ne smije suzbijati, ma koliko neka mišljenja ne bila po volji središnjice.

Glavnim kriterijem za kadrovsko vrednovanje u stranci ističe izborni rezultat.

Ustvrdio je da se od stranačke prošlosti, neovisno koliko je slavna, ne živi, da stranke koje to zaboravljaju nestaju s političke pozornice.

Braća Radić naša su trajna inspiracija, ali iznevjerili bismo njihov slobodarski duh kad se ne bismo okrenuli stvarnosti i u prve redove istaknuli najsposobnije - rekao je Friščić.

Najavio je intenzivniji rad u stranci, uvjeren da će promjenom načina rada stranka početi ostvarivati i bolje izborne rezultate.

Zauzeo se za obnovu 70-tak raspuštenih stranačkih organizacija te poručio da središnjica ne smije više nametati svoje ljude lokalnim organizacijama.

Nakon što izaslanici odbili njegov izvještaj o radu, aktualni predsjednik Tomčić nije povukao kandidaturu već je zatražio povjerenje da i dalje vodi stranku.

Ostavka je najlakši način odlaska, a ja mislim da je pošteno tražiti pravorijek ove skupštine, rekao je.

Opetovao je kako je HSS-u potrebno povjerenje i jedinstvo, poručivši pritom da to jedinstvo ne kani graditi na trulim kompromisima.

HSS, kaže, mora razbiti famu da je ovisna o nekome, a od članova stranke traži potpunu privrženost HSS-u.

Bit ću brana svim poličkim trgovcima koji žele HSS prodavati za osobne interese, poručio je Tomčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙