FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabran novi gradski odbor karlovačkog SDP-a

KARLOVAC, , 15. prosinca 2005. (Hina) - Stotinjak članova Izbornekonvencije karlovačke gradske organizacije SDP-a izabralo je večerasnovi gradski odbor, a za njegova predsjednika Darija Jankovića.
KARLOVAC, , 15. prosinca 2005. (Hina) - Stotinjak članova Izborne konvencije karlovačke gradske organizacije SDP-a izabralo je večeras novi gradski odbor, a za njegova predsjednika Darija Jankovića.

Konvenciju je sazvao povjerenik Zlatko Galjerić, kojega je Glavni odbor SDP-a imenovao povjerenikom nakon što je 24. listopada raspušten karlovački SDP radi " sniženoga ugleda i rejtinga stranke, međusobnog trvenja, stavljanja osobnog interesa iznad stranačkog i zatvaranja stranke u samu sebe".

Nakon raspuštanja u karlovački ogranak učlanila su se 102 člana, od kojih je 79 obnovilo članstvo, a drugo su novi članovi. Članstvo nisu obnovila dvojica vijećnika u Gradskom Vijeću: Alen Vuksan - Ćusa i Josip Balen.

Karlovački SDP je od 2001. do 2005. godine sudjelovao u gradskoj vlasti, dok je od ove godine u oporbi.

U raspravi je Božo Joha, bivši predsjednik gradskog odbora i bivši gradonačelnik, rekao da je stranka postala pasivna jer se morao voditi grad, ali je u četiri godine mandata realizirano "sve obećano i puno više od toga". "Ali nismo znali odgovoriti na prljavu igru suparnika u preuzimanju vlasti u gradu nakon lokalnih izbora", rekao je.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić rekla je da je to točno, ali da je vodstvo grada loše predstavilo javnosti svoje uspjehe. Dodala je da SDP na državnoj razini mora poraditi na odnosima s javnošću i marketingu, jer je nakon mnogo uspješnih i započetih projekata u javnosti ostala samo percepcija o svađama u koaliciji, dok HDZ i svoje neuspjehe uspješno prikazuje kao uspjehe, a probleme "naslijeđenim problemima".

Također je rekla da joj nije drago što je na Izbornoj konvenciji toliko novinara, jer "nije dobro da se baš sve stavlja pod lupu javnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙