FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivšem premijeru Kosova Haradinaju zabranjeni javni nastupi

DEN HAAG, 16. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Bivšem premijeru KosovaRamushu Haradinaju, optuženom za ubojstva i progone, na neodređenovrijeme zabranjeni su javni govori i nastupi, objavio je petakMeđunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).
DEN HAAG, 16. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Bivšem premijeru Kosova Ramushu Haradinaju, optuženom za ubojstva i progone, na neodređeno vrijeme zabranjeni su javni govori i nastupi, objavio je petak Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Haradinaju (37) je zabranjeno sudjelovanje na političkim sastancima. On je optužen za ubojstva, progne, silovanja, okrutna postupanja i pljačke srpskih, romskih i albanskih civila tijekom sukoba sa srpskim snaga 1998. 1999 u doba kada je zapovijedao Oslobodilačkom vojskom Kosova.

U listopadu je ICTY je uvjetno oslobodio bivšeg premijera i dozvolio mu ograničeni povratak u javni život, a na tu odluku je glavna tužiteljica ICTY-ja Carla Del Ponte uložila priziv.

Haradinaj je 14. ožujka pred ICTY-jem izjavio da nije kriv, nakon što je dao ostavku na mjesto premijera i predao se sudu u Den Haagu. Kada ga je ICTY uvjetno oslobodio vratio se na Kosovo i čeka proces.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙