FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Suđenje Miloševiću odgođeno do 29. studenoga

DEN HAAG/ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Suđenje bivšemjugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom(ICTY) zbog njegove je bolesti odgođeno do idućeg utorka 29.studenoga, objavio je u ponedjeljak ICTY.
DEN HAAG/ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) zbog njegove je bolesti odgođeno do idućeg utorka 29. studenoga, objavio je u ponedjeljak ICTY.

"Suđenje u predmetu Milošević odgođeno je do utorka 29. studenoga u 9 sati, što će ovisiti od daljnih medicinskih izvještaja koji trebaju biti podneseni raspravnom vijeću", priopćio je sud.

Jutrošnja sjednica na suđenju nije održana jer se Milošević zbog bolesti nije pojavio u sudnici, što je treći put u posljednja tri tjedna da se suđenje odgađa zbog zdravstvenih problema optuženog.

Prošle srijede Miloševiću je na suđenju pozlilo zbog visokog tlaka, a u petak 11. studenoga se zbog bolesti nije pojavio u sudnici.

Milošević (67), boluje od visokog tlaka i proširenja lijeve srčane pretklijetke, a zbog njegove bolesti, gripe ili iscrpljenosti maratonski proces do sada je prekidan 20-ak puta.

Požalivši se da u posljednja dva mjeseca ima ozbiljne zdravstvene probleme Milošević je od sudskog vijeća 14. studenoga zatražio šest tjedana stanke u suđenju. Pozvao se na izvješće liječnika specijalista iz Rusije, Francuske i Srbije, koji su ga na njegov zahtjev pregledali 4. studenoga i preporučili mu mirovanje, odnosno prekid fizičkih i mentalnih aktivnosti na šest tjedana.

Suci su zatražili da ga pregleda pritvorski liječnik i ekipa kardiologa iz Nizozemske i Belgije, te da ocijene nalaze rusko-francusko-srpskog konzilija, prije odluke o nastavku procesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙