FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: sporazum Tiska i Distri-Pressa ocijenjen zabranjenim

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnognatjecanja zabranjenim je ocijenilo sporazum između Tiska iDistri-Pressa "Dogovor radi osiguranja uvjeta za unapređenje prodajetiska, duhanskih proizvoda i robe široke potrošnje", priopćeno jedanas iz Vijeća.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja zabranjenim je ocijenilo sporazum između Tiska i Distri-Pressa "Dogovor radi osiguranja uvjeta za unapređenje prodaje tiska, duhanskih proizvoda i robe široke potrošnje", priopćeno je danas iz Vijeća.

Vijeće je utvrdilo da je cilj sklapanja navedenog sporazuma bio sprečavanje, ograničavanje ili narušavanje tržišnog natjecanja izričitim dogovorom između konkurenata na tržištu, izravnim dogovorom trgovinskih uvjeta te nadzorom i diobom tržišta, navodi se u priopćenju sa jučerašnje sjednice Vijeća.

U priopćenju se ističe i da je Vijeće dopuštenom ocijenilo koncentraciju poduzetnika Mercator-H, Era Tornado i RM-Trgohit, budući da ta koncentracija nema značajne učinke na tržišno natjecanje.

Vijeće je na zahtjev Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka dalo mišljenje da je program "Poticaj za uspjeh", kojim se daje potpora malom obiteljskom poduzetništvu u turizmu, načelno sukladan Zakonu o državnim potporama i Uredbi o državnim potporama, ali ga je potrebno tehnički uskladiti sa zahtjevima iz te Uredbe.

Sukladnim Zakonu i Uredbi Vijeće j ocijenilo i prijedlog Odluke Vlade o cijeni subvencioniranih konzultantskih usluga, visini subvencije za pojedine ciljane skupine i maksimalnom iznosu subvencije koju korisnik može koristiti u jednoj kalendarskoj godini u "Programu izobrazbe i razvoja mreže konzultanata za malo gospodarstvo". Taj program provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, navodi se u priopćenju sa sjednice Vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙