FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: prekršajni postupak protiv tvrtke Ponikve iz Krka

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnognatjecanja podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkaprotiv poduzetnika Ponikve d.o.o., Krk i njegove odgovorne osobe,budući da je Agencija rješenjem od 20. listopada utvrdila da je tajpoduzetnik nametanjem nepravednih prodajnih cijena zlouporabiovladajući položaj na mjerodavnom tržištu opskrbe vodom kućanstava naotoku Krku, na način da kućanstva koja troše manje vode plaćaju višucijenu po prostornom metru potrošnje.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poduzetnika Ponikve d.o.o., Krk i njegove odgovorne osobe, budući da je Agencija rješenjem od 20. listopada utvrdila da je taj poduzetnik nametanjem nepravednih prodajnih cijena zlouporabio vladajući položaj na mjerodavnom tržištu opskrbe vodom kućanstava na otoku Krku, na način da kućanstva koja troše manje vode plaćaju višu cijenu po prostornom metru potrošnje.

Vijeće je odluku o pokretanju prekršajnog postupka donijelo na svojoj prošlotjednoj sjednici, a pokrenut će ga pred Prekršajnim sudom u Krku, ističe se u priopćenju sa sjednice Vijeća objavljenom na Internet stranici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Vijeće je prošli tjedan razmatralo i odbacilo zahtjev poduzetnika Distripress d.o.o. za pokretanjem postupka utvrđivanja sprječavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišnog natjecanja protiv poduzetnika Media-Ideja d.o.o., nakladnika dnevnika "24 sata", zbog odbijanja sklapanja ugovora o distribuciji tiskovina s Distripressom d.o.o.

Prema navodima Distripressa, Media-Ideja također narušava tržišno natjecanje na tržištu usluga distribucije i prodaje tiska, budući da svojim kolporterima odobrava znatno veći rabat od onog kojeg odobrava ostalim distributerima.

Vijeće je utvrdilo da nema uvjeta za pokretanje postupka pred Agencijom, jer odbijanje sklapanja ugovora od strane Media-Ideja i odobravanje različitog rabata za njegove kolportere u odnosu na ostale distributere ne predstavlja u konkretnom slučaju povredu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja, osobito jer Media-Ideja na mjerodavnom tržištu distribucije tiska ima neznatan udjel.

Vijeće je, na zahtjev Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva dalo načelno pozitivno mišljenje na Prijedlog mjera za poticanje razvoja i proizvodnje opreme za primjenu obnovljivih izvora energije kojim su predviđene subvencije za razvoj i proizvodnju opreme i komponenata za primjenu obnovljivih izvora energije, a koja se proizvodi u Hrvatskoj.

Vijeće je dalo i pozitivno mišljenje o prijedlogu Odluke o načinu ostvarivanja poticaja pri zapošljavanju osoba s invaliditetom, kojom su predviđene državne potpore za zapošljavanje i za usavršavanje osoba s invaliditetom. Potpore se, prema propisima o državnim potporama, mogu dodijeljivati za zapošljavanje invalidnih osoba zbog njihove manje produktivnosti, kao i za otvaranje novih radnih mjesta za te osobe, te za njihovo usavršavanje, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙