FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB Invest: što trebaju poduzeti nasljednici umirovljeničkog duga

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - HPB Invest i Upravni odborUmirovljeničkog fonda propisali su korake koje nasljedniciumirovljenika umrlih nakon 5. kolovoza prošle godine, odnosno nakondonošenja Zakona o povratu duga, trebaju poduzeti da bi mogliostvariti pravo na povrat, navodi se u današnjem priopćenju HPBInvesta.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - HPB Invest i Upravni odbor Umirovljeničkog fonda propisali su korake koje nasljednici umirovljenika umrlih nakon 5. kolovoza prošle godine, odnosno nakon donošenja Zakona o povratu duga, trebaju poduzeti da bi mogli ostvariti pravo na povrat, navodi se u današnjem priopćenju HPB Investa.

Ako je nakon smrti provedena ostavinska rasprava, nasljednici prvog reda moraju dostaviti HPB Investu (poštanski pretinac 1.609, 10.000 Zagreb), uz Izjavu o odabranom modelu obeštećenja, i original ili ovjerenu kopiju pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju.

Rješenjem o nasljeđivanju treba biti utvrđeno da u ostavinu ulazi i potraživanje prema Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), odnosno pravo na razliku neisplaćene mirovine ili neka druga odgovarajuća oznaka prava na obeštećenje.

Rješenje i izjavu nasljednici trebaju dostaviti najkasnije do datuma dodjele udjela članovima Umirovljeničkog fonda.

HPB Invest ističe da, ako postoji više nasljednika prvog reda, te ako je obavijest o obeštećenju poslana samo jednom, svi nasljednici imaju pravo odlučivanja o modelu obeštećenja.

Svoje pravo dokazuju rješenjem o nasljeđivanju ili mogu dati ovjerenu punomoć nasljedniku koji je primio obavijest te zajednički potpisati izjavu.

Po primitku pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, HPB Invest će svakom pojedinačnom nasljedniku naknadno poslati obavijesti i Izjave.

Nasljednici koji nemaju rješenje o nasljeđivanju, a ostvaruju pravo na obeštećenje, trebaju što prije pokrenuti ostavinski postupak kako bi pribavili potrebno rješenje o nasljeđivanju.

Za sve dodatne informacije mogu se javiti na besplatni telefon 0800 8005, navodi se u priopćenju HPB Investa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙