FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo uputilo javni poziv najmoprimcima i vlasnicima stanova

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPU) objavilo je javni pozivzaštićenim najmoprimcima i vlasnicima stanova u kojima ti najmoprimcižive da do 1. veljače iduće godine na adresu Ministarstva dostavefotokopije ugovora o najmu ili drugih dokumenata kojima dokazuju svojstatus vlasnika odnosno najmoprimca.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPU) objavilo je javni poziv zaštićenim najmoprimcima i vlasnicima stanova u kojima ti najmoprimci žive da do 1. veljače iduće godine na adresu Ministarstva dostave fotokopije ugovora o najmu ili drugih dokumenata kojima dokazuju svoj status vlasnika odnosno najmoprimca.

Kako je danas priopćeno iz MZOPU-a, Ministarstvu su ti podaci potrebni za izradu nacrta prijedloga zakona kojim će se urediti prava zaštićenih najmoprimaca i vlasnika stanova.

U Ministarstvu se na takav način prikupljanja podataka odlučilo jer u dosadašnjim kontaktima s udrugama stanara i vlasnika stanova nije bilo moguće utvrditi ni približan broj stanova ni zaštićenih najmoprimaca. Udruge stanara spominju od sedam do 50 tisuća zaštićenih najmoprimaca točnije bivših nosilaca stanarskog prava, a Udruga vlasnika govori o tri tisuće stanova u kojima se nalaze zaštićeni najmoprimci.

Spomenute podatke Ministarstvo je tražilo i od gradova, ali ih oni kao ni statistika nemaju odnosno ne vode, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu je u Ministarstvu napravljen prijedlog zakona o prodaji tzv. nadstojničkih stanova i stanova nastalih prenamjenom zajedničkih dijelova zgrada koji je Vlada prihvatila i nalazi se u Hrvatskom saboru, stoji uz ostalo u današnjem priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙