FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski predsjednik govorio u albanskom parlamentu

TIRANA,17. studenoga 2005.(Hina) - Makedonski predsjednik BrankoCrvenkovski rekao je u četvrtak pred zastupnicima albanskogaparlamenta kako vjeruje da će odluka o konačnom statusu Kosovapoštivati volju građana i načelo nedjeljivosti Kosova kao i to da seKosovo ne može ujediniti s drugim zemljama.
TIRANA,17. studenoga 2005.(Hina) - Makedonski predsjednik Branko Crvenkovski rekao je u četvrtak pred zastupnicima albanskoga parlamenta kako vjeruje da će odluka o konačnom statusu Kosova poštivati volju građana i načelo nedjeljivosti Kosova kao i to da se Kosovo ne može ujediniti s drugim zemljama.

Crvenkovski je rekao da je Republika Makedonije više puta dokazala svoju spremnost za suradnju s međunarodnom zajednicom i u tom kontekstu spomenuo zbrinjavanje 360 tisuća izbjeglih građana tijekom krize na Kosovu 1999. godine.

On je kazao da će Makedonija pratiti razvoj situacije na Kosovu i dati doprinos naporima međunarodne zajednice u traženju rješenja za status Kosova.

Makedonski predsjednik Branko Crvenkovski je s najvišim albanskim dužnosnicima razgovarao i o statusu makedonske manjine u Albaniji i albanske u Makedoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙