FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup o tranziciji i eurointegraciji

ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - U organizaciji Akademije zapolitički razvoj i British Councila u subotu je u Zagrebu započela sradom međunarodna konferencija "Ljudski potencijal - ključ tranzicijei europske integracije u jugoistočnoj Europi".
ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - U organizaciji Akademije za politički razvoj i British Councila u subotu je u Zagrebu započela s radom međunarodna konferencija "Ljudski potencijal - ključ tranzicije i europske integracije u jugoistočnoj Europi".

Sudionici iz Hrvatske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Albanije u dva dana rada razgovarat će o važnosti ljudskih resursa za uspješnost dovršetka procesa tranzicije i eurointegracije zemalja jugoistočne Europe.

Osobit naglasak bit će stavljen na stanje ljudskih potencijala na području gospodarstva, javne uprave i politike o čemu će govoriti brojni strani i domaći stručnjaci, najavio je organizator.

Otvarajući konferenciju hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je da se politika i demokracija dosad često koristila u krnjem obliku te se više radilo na podizanju zidova, a ne mostova.

Ustvrdio je pritom da su te zidove podigle politike koje su u izolaciji čuvale svoje privilegije i koje su se skrivale iza vladavine prava, ali ne vladavine prava za druge nego za sebe.

Sudionike skupa pozdravili su i predstavnici Vijeća Europe Uwe Mueller i British Councila Adrian Chadwick.

Akademija za politički razvoj program je političkog obrazovanja Vijeća Europe koji je pokrenut prije dvije godine, dok British Council Croatia djeluje kao ured međunarodne obrazovne i kulturne organizacije Velike Britanije u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙