FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski predsjednik Crvenkovski u posjetu Albaniji

TIRANA,16. studenoga 2005.(Hina) - Predsjednik Makedonije BrankoCrvenkovski i njegov domaćin albanski predsjednik Alfred Moisiuocijenili su u srijedu u Tirani da je odluka Vijeća sigurnosti UN-a ootvaranju razgovora o statusu Kosova jedini put za stabiliziranjeregije.
TIRANA,16. studenoga 2005.(Hina) - Predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski i njegov domaćin albanski predsjednik Alfred Moisiu ocijenili su u srijedu u Tirani da je odluka Vijeća sigurnosti UN-a o otvaranju razgovora o statusu Kosova jedini put za stabiliziranje regije.

Albanski predsjednik Alfred Moisiu je poslije razgovora izjavio novinarima da očekuje da će Kosovo postati neovisna i demokratska zemlja.

"Želim izraziti uvjerenost da će razgovori o statusu Kosova dovesti do rješenja i da će Kosovo biti neovisna i demokratska zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava i prava manjina i živi u miru i skladu sa susjedima", kazao je Moisiu.

Makedonski predsjednik Branko Crvenkovski je izjavio da će Makedonija podržati stajalište međunarodne zajednice o statusu Kosova.

"Podržavamo početak pregovora i rješenje koje će proizaći iz tih pregovora", rekao je Crvenkovski.

Dvojica predsjednika razgovarala su i o suradnji u gospodarstvu, posebice energetici, kulturi i obrani, kao i u sklopu sporazuma Jadranske povelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙