FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21 sati

ZAGREB, 15. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 15. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ST PETERBURG - U susretu posljednjeg, trećeg kola Skupine 1, drugog kruga Svjetskog prvenstva rukometašica, što se održava u St. Peterburgu, reprezentacija Hrvatske je izgubila od Norveške 25:37 (12:18). Hrvatska je natjecanje u drugom krugu okončala na posljednjem mjestu Skupine 1 bez bodova.

MEXICO CITY - Branič meksičke nogometne reprezentacije, Claudio Suarez (37) izjednačio je svjetski rekord u broju nastupa za nacionalnu vrstu. Suarez je u prijateljskom susretu protiv Mađarske (2:0) po 173. put odjenuo dres reprezentacije Meksika, čime je izjednačio rekord vratara Saudijske Arabije Mohameda Al-Deayea. Meksiko je pobijedio Mađarsku 2:0 (Francisco Fonseca, Joel Huiqui), a bila je to prva pobjeda Meksika protiv neke europske vrste nakon 2002. godine i niza od šest utakmica bez slavlja. Posljednja momčad sa Starog kontinenata koju su "Tricolloresi" pobijedili bila je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. Nakon trijumfa protiv "vatrenih" izgubili su od Njemačke i Bugarske, te remizirali protiv Grčke, Poljske, Švedske i Islanda.

GUANGZHOU - Kineskinja Zhang Yining pobjednica je Svjetskog kupa stolnotenisačica u kineskom gradu Guangzhou. Zhang Yining je u finalnom susretu pobijedila sunarodnjakinju Guo Yan 4:0 (11:8, 14:12, 11:7, 11:5). U susretu za treće mjesto Japanka Ai Fukuhara je bila bolja od Tie Yan iz Hong Kong pobijedivši sa 4:1 (11:6, 11:6, 3:11, 11:6, 11:8). Yining je u polufinalu porazila Yanu 4:0, dok je Yan bila bolja od Fukuhare sa 4:3. Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš natjecanje u Guangzhou je okončala porazom 1:4 u četvrtfinalu od Yan Guo.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) izabrala je Portugal za domaćina idućeg Europskog prvenstva U-21 reprezentacija. Na EP-u će nastupiti osam reprezentacije, a osim domaćina vizu za završnicu su izvadile i Italija, Danska, Ukrajina, Francuska, Njemačka, Nizozemska i Srbije i Crna Gora. Prvenstvo će se po svemu sudeći održati od 23. svibnja do 4. lipnja 2006. godine i to u Portu, Guimaraesu, Bragi i Aveiru. Mlada hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati na završnicu EP-a. U dodatnim kvalifikacijama izgubila je od Srbije i Crne Gore.

LONDON - Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) suspendirala je veznog igrača Chelsea, Michaela Essiena (23) na dvije utakmice neigranja zbog grubog prekršaja na Dietmarom Hamannom u susretu Lige prvaka protiv Liverpoola. Reprezentativac Gane oštrim je startom oborio Hamanna, međutim njegov prekršaj prošao je bez kazne. Sudac Rob Styles nije mu dao niti žuti karton, no nakon utakmice je pregledavši video zapis ustvrdio kako je Essiena trebao isključiti. Chelsea će tako obje utakmice osmine finala elitnog nogometnog natjecanja Starog kontinenta igrati bez Essiena. Ždijeb je u petak u Nyonu.

MADRID - Španjolski nogometni prvoligaš Atletico Madrid sljedećih šest tjedana bit će oslabljen neigranjem, Mateje Kežmana. Reprezentativac Srbije i Crne Gore ozlijedio je koljeno na utakmici protiv Alavesa i mora na operaciju. Kežman je u Atletico stigao ovoga ljeta iz londonskog Chelsea sa osam milijuna eura. U dosadašnji 13 nastupa u redovima španjolske momčadi upisao je četiri pogotka.

LOS ANGELES - Američki atletičar Tim Montgomery, bivši svjetski rekorder na 100m, objavio je završetak karijere. Na to se odlučio nakon što je Sportski arbitražni sud u Lausannei potvrdio odluku o dvogodišnjoj suspenziji zbog Montgomeryeve umješanosti u doping aferu koja se tiče američkog BALCO laboratorija. "Ovo je kraj za mene. No, još jednom želim reći da nikad nisam svjesno uzimao nedozvoljena stimulativna sredstava", izjavio je Montgomery za dnevnik Los Angeles Times. Tim Montgomery, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 31 godinu, nikad nije pao na doping testu. No, na temelju dokumenata koji su pronađeni u policijskoj istrazi protiv BALCO laboratorija proglašen je krivim i određena mu je dvogodišnja suspenzija.

BUENOS AIRES - Nogometaši Boca Juniorsa, za koje igra nesuđeni hrvatski reprezentativac Daniel Biloš, novi su prvaci Argentine. Boci je u posljednjem kolu trebala pobjeda da bi sama odlučivala o svojoj sudbini i to je ostvarila na gostovanju kod Olimpa, pobijedivši 2:1. Tako je Boca, koja ima status najpopularnijeg kluba u zemlji, došla do svojeg 21. naslova prvaka Argentine. Jedini Bocin konkurent za naslov bila je Gimnasia-La Plata, koja je bila vodeća momčad prvenstva sve do pretposljednjeg kola. No, sa dva neodlučena rezultata u posljednja dva kola prokockala je priliku da po prvi puta u povijesti osvoji naslov prvaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙